De Witte School
van Panhuysstraat 19
2203 JN Noordwijk
071-3615000
info@dewitteschool.nl
Contact & Route

Gezellige decembermaand

24-11-2017
In december staan er veel gezellige activiteiten op het programma
Scholierenbasketbaltoenooi
In de kerstvakantie op 28 december organiseert MSV het scholierenbaskettoernooi >> programmaboekje <<

Kerstconcert met HK Crescendo
De leerlingen van groep 5 speelden op zondagmiddag 10 december op de blokfluit mee tijdens het kerstconcert van het B-orkest van Harmoniekapel Crescendo.

Aankomst Sinterklaas

Vol verwachting stonden de leerlingen van De Witte School dinsdagmorgen 5 december te wachten op het schoolplein.  Het werd later en later, totdat er plotseling een brandweerwagen met loeiende sirene de stoep op kwam rijden. Helemaal tot aan het hek! Dankzij de brandweer Noordwijk kwam Sinterklaas met zijn drie pieten toch nog op tijd om zijn verjaardag te vieren met alle leerlingen van De Witte School.Schaatsen en spelletjes doen bij het Zuiderbad
De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van alle Noordwijkse scholen mogen met de bus naar het schaatsbaantje bij het Zuiderbad. Groep 8 was maandag 4 december als eerste aan de beurt en heeft genoten.

Voorlezen
In de groepen 5 t/m 8 zijn de laatste weken heel wat leeskilometers gemaakt. Ook werd er veel voorgelezen. Noa, Floortje, Emma en Puck mochten als winnaar van hun groep meedoen aan de voorleeswedstrijd. De jury wees Puck uit groep 8 aan als winnaar. Puck gaat door naar de volgende ronde en mag meedoen aan de voorleeswedstrijd in de openbare bibliotheek. Van harte gefeliciteerd puck!


Sinterklaasfeest
Sinterklaas heeft aangekondigd dat hij zijn verjaardag dinsdag 5 december op De Witte School viert. We verwachten de leerlingen op de gebruikelijke tijd op school. De kleuters mogen de jas aanhouden, want om 08.30 uur gaan zij met hun juf naar buiten. De leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 mogen 5 december om 12.00 uur opgehaald worden en hebben een vrije middag, zodat zij kunnen bijkomen van het enerverende bezoek van de Sint.

Burgerschapsvorming
Burgerschapsvorming laat kinderen kennismaken met begrippen als democratie, grond- en mensenrechten, duurzame ontwikkeling, conflicthantering, sociale verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en het omgaan met maatschappelijke diversiteit. Sinds 2006 is in de wet vastgelegd dat scholen actief burgerschap en sociale integratie moeten bevorderen. Hieronder drie voorbeelden van de wijze waarop De Witte School dit invult: 
*Unicef spreekbeurtactie,
*Mediawijsheid,
*Leerlingenraad en een goed doel.

Unicef spreekbeurtactie
In de groepen 8 hebben Thijs, Emma, Rosanna, Melissa en Wolke een spreekbeurt gehouden over de projecten van Unicef en kinderrechten. Kathelin en Lotje hebben piano gespeeld tijdens een Unicef-bridge-fair in het Trefpunt.

Mediawijsheid
Spelenderwijs maakten de leerlingen uit de groepen 7 en 8 deze week via het spel 'MediaMasters' kennis met de kansen en de gevaren van media. Tijdens uitdagende opdrachten moesten de leerlingen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en namen zij het eigen mediagedrag onder de loep. Met als doel om met én van elkaar mediawijzer te worden.

Leerlingenraad
Op dinsdag 21 november 2017 vergaderde de leerlingenraad. In de groepen 5 t/m 8 zijn door de leerlingen wensen en knelpunten besproken en in een schrift genoteerd. Jayden en Bo verzamelden alle informatie en brachten dinsdagmiddag verslag uit aan de andere leden van de raad.
Elk schooljaar zetten leerlingen van De Witte School zich in voor een goed doel. De leerlingenraad heeft voorgesteld om dit schooljaar iets te doen voor ouderen.  "Misschien wil meester Eric wel spelen op zijn keyboard en kunnen we liedjes zingen in een bejaardenhuis. Meester Bernhard wil ons ook vast wel helpen! Of spelletjes doen, of iets lekkers maken, of een voorstelling geven, …..etc"
Ideeën en plannen genoeg. Als tweede keus werd het houden van een sponsorloop genoemd. In de groepen en het team worden de plannen nog een keer doorgesproken. In januari komt de leerlingeraad bijeen en wordt een besluit genomen.


Vorige berichten
Gruwelijk eng >> lees meer <<
Wij gaan weer naar school >> lees meer <<
Open dag en Wereldmuziek >> lees meer <<
Fijne herfstvakantie >> lees meer <<
Welkom >> lees meer <<
Fijne vakantie >> lees meer <<
Oranjemarkt >> lees meer <<
Actieve leerlingen >> lees meer <<
Een goed begin >> lees meer <<
December >> lees meer <<
Respect >> lees meer <<
Raar maar waar >> lees meer <<
Een 10 voor De Witte School >> lees meer <<
Schoolzwemmen >> lees meer <<
Nationale helden >> lees meer <<